Thursday, November 22, 2018

Thenie nga Naim Frasheri

Lexo "Thenie" te tjera duke klikuar ketu: https://gezim-kopani.blogspot.com/p/thenie.html

Lexo "Tregime" duke klikuar ketu: https://gezim-kopani.blogspot.com/p/histori_16.html


"Ai qe hiqet i madh dhe mbahet i rend, e ka mendjen e vogel, e te lehte si pende."
Naim Frasheri"(1)

"Mos i bej njeriu ne jete, gje qe s'do ta pesosh vete."
Naim Frasheri

"Gjysma e punes eshte perfunduar kur ajo fillohet me deshire."
Naim Frasheri

"Kusaria, ligesia, dhe sa te keqija jane, edhe gjithe marrezia, padijen meme kane."
Naim Frasheri

"Kur te jesh i zemeruar, mendja eshte e turbulluar, bej durim sa te kullohet, se njeriu pastaj pendohet."
Naim Frasheri

"Shiko faqebardhe te rrosh, e perpiqu te besh mir, dhe me ç'do njeri te shkosh, i padëm dhe i lire."
Naim Frasheri

"Urrejtja eshte bere aq shume e pelqyer ne bote saqe miresise nuk i ka ngelur lavdi fare."
Naim Frasheri


Pergatiti
Gezim KOPANI

Me shume rreth Naim Frasherit mund te lexoni ketu: Naim Frasheri (1846-1900) dhe islami

    Contact Form

    Name

    Email *

    Message *

    Kontakt: gezimi_01@hotmail.com