Thursday, July 5, 2018

Sadakaja , ndarja e pasurise

Profeti Muhammed a.s. ka thene:

"Sadakaja me e vlefshme eshte te ndash nga pasuria jote derisa je i shendoshe dhe atehere kur je i detyruar te kursesh, duke shpresuar se do te fitosh dhe duke u friksuar se mos varferohesh, Mos hezito qe kur te vi shpirti per te dale, te porosisish: Jepi kete filanit, kaq filanit! Se pasuria edhe ashtu u takon trashegimtareve." (Ebu Hurejre)

Profeti Muhammed a.s. ka thene:

"Sadakaja me e mire eshte ajo sadaka me te cilen njeriu nuk rrezikon as veten, as familjen e vet. Dora qe jep eshte me e mire se dora qe kerkon. Kur te japish, me se pari fillo te ato te cilet u detyrohesh (qe ti ndihmosh)."

Profeti Muhammed a.s. ka thene:

"Kur te japesh sadaka, me se pari ndaj per vete, nese te mbetet diçka; nje pjese ndaje familjes, nga pjesa qe do te ngel edhe per te afermit, nese perseri mbetet diçka per te ndare, ndaje duke ndjekur kete rend." (Xhabiri)


Kontakt

Kontakt: e-mail: gezimi_01@hotmail.com

Contact Form

Name

Email *

Message *

Translate