Wednesday, June 20, 2018

Shpend Kapllan Laçi i Pukes 1925 - 2017

Shpendi eshte djali i Kapllan Ismail Laçit. Ai lindi ne vitin 1925.Gjate jetes se tij ai njihej si burre i mencur duke ndjekur shembullin e babait te tij Kapllan Laçit. Ashtu si dhe babai i tij Shpendi u angazhua vullnetarisht ne Misionin e Pajtimeve.
"Keshtu ai me vullnetin e mire dhe perkushtimin qe kishte ka luajtur rol te rendesishem ne Parandalimin dhe Pajtime te ndryshme ne rastet ku ka pasur probleme duke zoteruar ne menyre korrekte te drejtat zakonore. Kjo beri qe Misioni i Pajtimeve Mbarkombetare ti jap te drejte te marr pjese ne te gjithe territorin e Shqiperise e jasht saj e kudo qe ndodhen shqiptare e deri ne diaspor si pajtimtar."(1)

Po ashtu Shpend Kallan Laçi si figure e larte e popullit dhe te Atedheut ne lufte kunder pushtuesit nazifashit , ka gezuar statusin e Veteranit te Luftes.(2)
Ndersa ne vitin 2012 per shembullin e lart si qytetar , Bashkia Kamez e vlerson si "Pensionist te Nderuar". (3)

Shpend Kapllan Laçi vdiq ne vitin 2017 dhe varrimi u be ne Puke.

Pergatiti
Gezim Kopani


1. Shkres; Shkoder date; 21.08.1999.
2. Sipas nr.vendim 34, dhe nr. i Regjistrtit Themeltar 6/175 te Ministrise se Mbrojtjes.
3. Bashkia Kamez, date; 21.11.2012

Shenim: Materiali ne punim...Per te mesuar me shume rreth familjes se Shpend K. Laçit mund te klikoni ne keto linke:

Ismail Osman Laçi Puke - Kryetar i Kuvendit te Kajmekamit te Pukes

Osman Ismail Laçi Puke 1941

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com