Thursday, April 12, 2018

Takimi i Profetit Muhammed a.s. me Profetin Adem a.s.

Ne udhetimin e Isras dhe Miraxhit profeti Muhammed a.s. eshte takuar me Pejgamberet e Allahut xh.sh. Te parin qe profeti Muhammed a.s. ka takuar ishte profeti Adem a.s.
Ne lidhje me kete takim kemi transmetimin si me poshte vijon.

"Profeti Muhammed a.s. teksa u tregonte sahabeve per udhetimin e Isras dhe Miraxhit nder te tjera tha: "Ne qiellin e pare shikova nje person qe rrinte. Ne anen e djahte te kishte disa shqiponja,edhe ne anen e majte po ashtu. Ky person kur shikonte ne anen e djathte buzeqeshte, ndersa kur shikonte ne anen e majte qante. Duke u kthyer nga une me pershendeti duke me thene:
Mire se erdhe o Pejgamberi i drejte! Mire se erdhe o djal i drejte!
Pyeta Xhebrailin se kush eshte ky person?
Xhebraili me tha: Ky eshte Ademi a.s, shqiponjat qe jane te djathte dhe ne te majte jane shpirtrat e djemeve te tije. Te djathtit jane ne xhennet ndersa te majtit jane ne xhehenem. Per kete shkak kur shikon ne anen e djathte ai buzeqesh, ndersa kur shikon ne anen e majte qan."
                                                                                     (Muslimi, 263)

Per te mesuar me shume mbi naten e Isras dhe Miraxhit  kliko: 

Rendesia e nates se dyte te mire Miraxh

Hadithe per naten e Isras dhe Miraxhit

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com