Tuesday, February 27, 2018

Tre thenjet e femijeve Sirian qe nuk do harrohen

1. Femiju i cili para se te vdiste tha: Do t'i tregoj gjithcka Allahut.

2. Vajza e cila tha: Axhe te lutem mos me fotografo se jam e pambuluar.

3. Femiu i cili tha; Dua te vdes e te shkoj tek Allahu , se tek Ai ka buke te ha deri sa te ngopem.

Monday, February 5, 2018

A nuk te thashe?

Poezi nga; Xheladin el Rumi

A nuk te thash,
mos me ler,
Une jam miku yt i Vetem,
jam pranvera e jetes.
Edhe ne jetofsh ne zemerate
me mijra vite,
tek Une do te vish prape,
se Une jam pikesynimi e fundi yt.
A nuk te thash
te mos joshesh
prej kesaj bote plot ngjyra,
se Une jam Piktori i Persosur.
A nuk te thashe,
ti je peshku,
mos shko ne toke te thate,
se Une jam Deti i thelle.
A nuk te thashe
te mos biesh ne kurth si zogjte,
se une jam flatrat e tua,
jam fuqia e drites.
A nuk te thashe
te mos i lesh ata te ta nderrojne mendjen
e te te kthejne ne akull,
se Une jam Zjarri e Ngrohtesia jote.
A nuk te thashe,
do te te prishin
e do te te bejne te harrosh
se jam Une burimi i te gjitha miresive.
A nuk te thashe
te mos i vesh ne pyetje veprimet e Mia,
se gjithçka shkon ne vend te vet,
Une jam Krijuesi.
A nuk te thashe,
zemra mund te te sjelle ne shtepi,
se ajo e di
qe Une jam Mjeshtri yt.

Perktheu; Edvin Cami

Çdo krijes ka nje dere ne qiell


Tregohet se nje burre shkoj tek Ibn Abasi dhe duke ju referuar ajetit: "Nuk qau per ta (faraonin e ndjekesit e tij) as qielli , as toka" pyeti:

-A qajne per ndoken qielli dhe toka?

-Ibn Abasi ju pergjigj:

"Po ! Cdo krijese ka nje dere ne qiell. Prej saj i zbret furnizimi dhe nga ajo ngjiten veprat. Kur te vdes besimtari dhe mbyllet dera e tij, ajo qan. Kur vendi ku falej dhe kujtonte Allahun e ndjen mungesen e tij, qan. Populli i faraonit nuk la vepra te mira ne toke dhe as ngrihej miresi prej tyre ne qiell, prandaj qielli dhe toka nuk qane per ta."


Pergatiti
Gezim Kopani

Kontakt

Kontakt: e-mail: gezimi_01@hotmail.com

Contact Form

Name

Email *

Message *

Translate