Friday, January 5, 2018

500 vjet adhurim sa per dy sy

Diku ne nje ishull jetonte nje njeri qe i bente shume ibadet - adhurim Allahut xh.sh. Allahu xh.sh,
krijoi per te nje burim uji dhe nje peme (diku kalon , peme shege) e cila cdo dite bente nje apo me shume fruta. Ky njeri cdo dite merrte abdest tek burimi dhe kur kishte uri ngopej me frutin e pemes ndersa pjesen tjeter e kalonte me ibadet.
Nder deshirat qe ai kishte ishte qe Zoti tia mirrte shpirtin duke qene ne sexhde dhe te qendronte keshtu deri diten e llogaris.
Ne Ahiret, Allahu xh.sh. i thote Melekve; Me meshiren time, merrni kete rob dhe vendoseni ne xhennetin tim.
Njeriu i devotshem kundershtoi dhe tha: Dua qe te futem ne xhennet ne kembim te ibadetit qe kam bere ne ate bote.
Allahu xh.sh. udheroj qe te behej llogaria e ibadeteve qe ky rob ka bere per 500 vjet.
Kur u be llogaria, vlera e ibadeteve te tij nuk mjaftonin as per te bere falenderimin e dy syve qe Allahu xh.sh ia kishte falur.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com