Monday, October 23, 2017

Vlera e Sadakas , tregim Musai a.s. dhe djali qe deshironte te ishte i pasur


Ne lidhje me vleren e sadakas tregohet nje gjarje shume e bukur ne kohen e profetit Musa a.s.

"Nje djal i ri kishte mesuar se profeti Musa a.s. fliste me Allahun xh.sh, keshtu ai vendos qe ta takoj profetin Musa a.s. Me te takur djali i kerkon Musait a.s.; -E di qe komunikon me Allahun xh.sh; A ke mundesi qe ti kerkosh (ta lusesh) Allahut xh.sh qe te me bej te pasur, dhe kjo pasuri te kap nje pjese te mire te jetes time?

Musai a.s. e pyet: A deshiron qe kjo pasuri te jepet ne kete mosh qe je apo kur te plakesh?
Djali mendoj; "Une, nuk e di sa do jetoj.." dhe i thote: Tani ne kete moshe qe kam e ne vazhdim!
Musai a.s. pranoj dhe ia paraqit kerkesen  Allahut xh.sh, kerkese te cilen Allahu xh.sh e pranoi.
Djali u be shum i pasur, dhe pasurin te cilen e dispononte  filloj ta perdorte per mir, ne ndihme te jetimeve, te varferve etj, pra jepte sadaka , aq sa qe u be  shum i njohur dhe shpres per shume njerez.

Pasi djali kaloi moshen e rinis (diku thuhet pas rreth 30 vitesh), Musai a.s. ju kujtua kerkesa e djalit dhe afati i pasurise, afati i cili tashme kishte kaluar dhe pasuria e djalit vec sa rritej. I habitur nga kjo  Profeti Musa a.s. nder te tjera e pyet Allahun xh.sh; Para disa kohesh nje djal kerkoj qe te pasurohet, dhe kerkesa ju plotesua, por me nje afat kohor te percaktuar. U be koh qe ai afat ka kaluar dhe ai veq sa pasurohet, si eshte kjo pune?

Allahu xh.sh i pergjigjet; "...Shikova qe robi im me do mua, ai hapi dyert e bamirsise, sadakas per hatrin tim. Une thote Allahu xh.shu, e furnbizoj me bereqet ai jep per mua pa asnje medyshje dhe si tia marr bereqetin kur ai e ben kete per Mua?"

Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Jep sadaka qe edhe ty te te jepet!"
                                                                         (Buhari, Muslim)

Per me shume tregime mund te klikoni ketu: TREGIME


Pergatiti
Gezim Kopani


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com