Wednesday, October 18, 2017

Sulejmani a.s. dhe milingona qe lutej per shi

Tregohet se ne kohen e Sulejmanit a.s. nje thatesire e madhe kishte lodh njerezit. Rrezikohej jeta. Para e popullit kerkoj takim me Sulejmanin a.s. Takohen me profetin Sulejman a.s. ku i kerkojne qe
te bejne dua Allahut xh.sh bashke me popullin per te ra shi.

Sulejmani a.s. pranoj dhe vendosen qe duan ta bejne nje koder. Rruges Sulejmani a.s. degjon nje milingon qe po lutej duke thene: O Allah! Mua as qe me shkon ne mend te bej gjynahe, por a per shkak te gjynaheve te njerezve po na denon ne?
Kur Sulejmani a.s. e degjon kete i kerkon popullit qe te zbresin dhe te shkojne neper shtepi. Populli kerkoj arsyen e kthimit, Sulejmani a.s. u tha: Degjova nje lutje qe nje milingon po ia drejton Allahut xh.sh prandaj kam turp qe ti drejtohem Allahut xh.sh me lutje duke pas parasysh mangesit tona. Pas pak momentesh filloj te zbres shi. Populli u gezua, por Sulejmani a.s. u tha:
Mos mendoni se ky shi erdh per merit tuaj, ky shi erdh per shkak te lutjes qe milingoni i beri Allahut xh.sh.

Pergatiti
Gezim Kopani

Kontakt

Kontakt: e-mail: gezimi_01@hotmail.com

Contact Form

Name

Email *

Message *

Translate