Wednesday, October 18, 2017

Profeti Sulejman a.s. dhe Bufi

Tregohet se nje here ulet nje buf pran Profetit Sulejman a.s. Tregohet se Sulejmani a.s. filloj nje bisede me te. Sulejmani a.s. pyet:

Sulejmani a.s. ; Di qe ti nuk e konsuman, elb, grure etj, pse?
Bufi: O i derguari i Zotit xh.sh ! Nuk i konsumoj pasi Ademi a.s. dhe Havaja kan jetuar me te duke len trashegimtaret e tyre, dhe per kete ne respekt te tyre nuk e kosumoj.
Sulejmani a.s.; Me sa di une ujit (detrave) nuk ke qef ti afrohesh ?
Bufi; Populli i Nuhi a.s. u mbyt ne uj. Dhe une kam heq dore nga ai.
Sulejmani a.s.; Pse nuk jeton ne vende te bukura por jeten ne rrenoja, vende te harruara?
Bufi; Jetoj aty pasi jene vende qe skan pronar , une nuk mund te jetoj aty ku njerezit jane pronar.
Sulejmani a.s.; Pse streohesh ne rrenoja ?
Bufi; Jetoj ne rrenoja qe tju tregoj njerezve se edhe ju keshtu do beheni. Pra do vdisni.
Sulejmani a.s.; Pse kur fluturon, krahet e tu nuk bejne zhurme
Bufi; Habitem me ata qe merren me kete jete te shkurter kur para ke perjetesin.
Sulejmani a.s.; Perse nuk flen naten por flen diten?
Bufi; Dita eshte koha kur bijt e ademit shtojne gjynahet.Largohem nga kjo, qe gjynahet e tyre te mos me perfshin edhe mua. Zgjohem naten qe te mos shikoj gjynahet qe njeriu ben.
Sulejmani a.s.; Si e perkujton Allahun deri ne kohen e sabahut?
Bufi; Madheroj Zotin me 99 emrat e tij dhe u them njerezve, zgjoheni nga gjumi punoni per boten tjeter.
Sulejmani a.s.; Njerezit te nenvlersojne por une mesova shume gjera nga ti.
Bufi; Me gezove!

Dhe bufi largohet i gezuar duke fluturuar.

Pergatiti;
Gezim Kopani

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com