Monday, October 23, 2017

Pasuria dhe Varferia. Djali qe habiti babain e tij

Tregohet se kishte qene nje baba i pasur i cili vendosi qe ta dergonte dalin e tij ne fshat, me qellim qe
djali te kuptonte se sa me fat eshte kundrejte njerezve te varfer.

Sebashku shkuan ne nje fshat . Aty kaluan naten si mysafir tek nje familje e vafer qe jetonin ne nje vend te vogel (apo ferme).
Te nesermen ne kthim babai pyet djalin;
Babai; Si ishte udhetimi?
Djali; I mrekullueshem!
Babai: E shikove  si jetojne njerezit e varfer ne fshat?
Djali:Po dhe bera kete krahasim.
Babai: Urdhero!
Djali; Ne shtepin tone kemi dy qen, ndersa keta kater. Ne kemi nje pishin qe na ka zen gjysmen e kopshit, ndersa keta kishin nje lum qe nuk kishte te mbaruar. Ne kemi nje verande te mbuluar e te ndriçuar me drita, ndersa keta kan diellin dhe henen. Kopshti yne mbaron tek porta e hyrjes se shtepis, ndersa keta ka nje pyll te tere.
Dhe si per habi te babait te tij, djali e mbyll duke thene:
Baba! Faleminderit qe me bere te kuptoj se sa te verfer jemi!

Pergatiti

Gezim Kopani

Kontakt

Kontakt: e-mail: gezimi_01@hotmail.com

Contact Form

Name

Email *

Message *

Translate