Wednesday, January 18, 2017

Babai dhe keshillat e tij

O biri im!

Kam shijuar te mira por nuk kam gjetur me te mire se shendetin.
Kam shijuar te hidhurat por nuk kam gjetur me te hidhur se sa te kerkosh nga njerezit.
Kam mbart hekurin, por nuk kam gjetur me te rende se sa borxhin.
Kam pare te pasurit por nuk kam pare me te pasur se sa ia qe eshte i kenaqur me ate qe i ka caktuar Allahu per te.
Kam provuar durimin dhe kam shijuar te keqen, por nuk kam pare me te forte se sa varferine.
Me kane armiqesuar njerezit dhe nuk kam gjete me armik se sa nefsin (unin) tim.
Kam veshur rrobat me te shtrenjta, por nuk gjeta rrobe me te mire se sa devotshmeria.
Kam degjuar te flasin shume , por nga heshtja kam mesuar me shume.
Jam gjunjezuar para shume sfidave por kur jam gjunezuar per Allahun jam lartesuar.
Hapa shume dyer, por nuk u mireprita si ne deren e pendimit.

Fotografi te vjetra, Shkoder dhe Durres

(Shkoder vit i papercaktuar)

 Xhamia e plumbit Shkoder 
Durres 1914

Profeti Sulejman a.s. dhe ndodhia e liqenit

Tregohet se nje dite profeti Sulejman a.s. qendronte ulur ne breg te nje liqeni. I terheq vemendjen nje
milingone me nje koker gruri duke e rasportuar drejt liqenit. Me te arritur ne breg del nje bretkose e cila hap gojen ku hyn milingona me pas bretkosa zhytet ne uje, nderkohe qe profeti Sulejman fillon te analizoj i habitur nga ajo cfare shikoj. Me vone bretkosa del nga uji dhe vendoset ne breg, hap gojen dhe milingona kercen jasht, por pa kokrren e grurit.

Sulejmani i thirri dhe i merr ne pyetje se cfare ishte gjith kjo levizje, cfare ndodhi ?

Milingona i pergjigjet: O profet i Zotit! Ne thellesi te liqenit gjendet nje shkemb e brenda tij nje zgaverr boshe. Ne te jeton nje krimb i verber te cilin Zoti e ka krijuar ne ate vend. Ai e ka te pamundur te dal jasht e te kerkoje ushqim. Prandaj Zoti me ka ngarkuar mua ta furnizoj me ushqim. Po ashtu edhe bretkosa e cila me mban ne gojen e saj ku nuk me prek uji dhe me dergon zgavra. Aty ajo hap gojen dhe une i coj krimbit kokren e grurit. Me pas kthehem perseri me bretkosen. Sulejmani e pyet perseri: Ke degjuar nga krimbi donje gje te vecante?

Milingona i thote: Po! Kam degjuar te thote: "O Ti qe nuk me harron me rrizkun tend ne zgavren e ketij liqeni, mos i privo as roberit e Tu besimtare nga miresit e Tua te pafundme!"

Zoti e di me mir!


Hadithe mbi sadakane

Profeti Muhamed a.s. ka thene:

"Isteinu ala rizki bisadekati." Dmth: "Kerkoni miresin e Allahut duke dhene sadaka."

Ndersa ne nje thenje tjeter thote:

"Isten zilur rizka bis sadekati." dmth: "Lutuni per rrisk duke dhene sadaka."


Profeti Muhammed a.s. ka thene:

"Çdo mysliman qe mbjell ndonje peme apo bime, dhe prej saj ha ndonje shpeze apo njeri, ajo do te jete per ate sadaka." (Muslimi)


Ne punim...


Pergatiti
Gezim Kopani

Friday, January 6, 2017

Dimer i ashper ne rrethin e Pukes

Dimer i ashper ne rrethin e Pukes me date 5 & 6 janar 2017, temperatura -17 C. Nderkoha pas kesaj date temperaturat kan shkuar mbi -20 C.Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com