Sunday, May 10, 2015

Venecia:Perkohesisht Kisha kthehet ne Xhami

Qyteti i Venecias, aty ku jetojne rreth njezete mije mysliman.

Ne qytetin e Venecias jeton nje komunitet mysliman i cili kap shifren e njezet mije banoreve. Prej kohesh ata kan kerkuar te drejten e te pasurit te nje xhamie,e drejte e cila asnje here nuk eshte dhene. Por me 10 maj 2015 disa media italiane kan publikuar lajmin se Kisha e Santa Maria della Misericordia eshte kthyer ne nje xhami te mirefillte fal idese se artistit Christoph Buchel. Sipas artistit xhamia do qendroj e hapur disa muaj ne kuader te shkembimit te artit dhe kultures me dy qyteterimeve. Ceremonia e kthimit te Kishes ne Xhami ka terhequr vemendjen e gazetareve vendas,qytetare si dhe shume turiste.
Nuk jane te pakta rastet ku ne Venedik figura te politikes dhe jo vetem perdorin kauzen e myslimaneve per interesat e tyre.
Nderkoh kreu i Komunitetit Mysliman per Venedikun Muhamed Amin Al Ahdab eshte shprehur ne emer te myslimaneve se: "Myslimaneve asnje here nuk u eshte dhene drita jeshile per te pasur nje xhami". 
Lajmi po terheq vemendje te madhe dhe ka te ngjare qe xhamia te mbyllet para kohes se percaktuar nga artisti Christoph Buchel pasi nje veprim i till eshte bere pa lejen e institucioneve perkatese. 10/05/2015.
Linku ne italisht: http://nuovavenezia.gelocal.it/venezia/cronaca/2015/05/10/news/entra-nella-moschea-senza-togliersi-le-scarpe-e-chiama-il-113-1.11393239

Pergatiti:
Gezim Kopani
10 maj 2015


Fotografi Kontakt

Kontakt: e-mail: gezimi_01@hotmail.com

Contact Form

Name

Email *

Message *

Translate