Friday, May 1, 2015

Çfare ndodhi nje nate para termetit ne Nepali?

Sipas burimeve informative nje nate para se te ndodhte termeti ne Nepali jane mbytur ne menyre makabre rreth 250,000 kafshe (lop, dele,buaj etj).

Nepalasit besojne ne idhuj, ku ne nje ka shume te tille.Besimi ne kete vend eshte i ndare ne Hinduizem dhe Brahmanizem.(besimet e tjera jene ne pakice). Fare lehte tek te dyja mund te gjesh qindra idhuj qe ata i konsiderojne Zot si dhe qindra hymne qe u kendohen ne forma dhe moledi te ndryshme.

Sipas tradites Nepalasit ne shenje respekti, u detikojne ketyre idhujve qindra e mira kurbane.
Sipas informacioneve vetem ne Nepali ekzistojne mbi 1000 idhuj te tille. Ne Nepal ekziston nje tempull i quajtur Gadimait ku sipas tyre, aty ndodhet edhe perendesha e fuqise. Nepalasit besojne se duke flijuar kafshe per perendeshen, ajo do ju sjell miresi dhe siguri.


Ne lidhje me ato qe u besojne idhujve Allahu xh.sh thote:
"E ata qe ju i luteni pos Tij (Allahut), ata nuk kane mundesi per ndihme ndaj jush e as veten ta ndihmojne." (El A'raf ajeti;197, fq.211)

Pergatiti
 Gezim KOPANI

Mund te lexosh edhe kete: Pse keto argumente ne Nepali?

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com