Tuesday, March 17, 2015

Gjuetari dhe zogu

Nje gjuetar kishte zene nje zog ne kurth. Zogu i tha:
"O njeri fisnik! Ti ke ngrene shume viça, qengja e nuk je ngopur, prandaj nuk mund te ngopesh me mishin tim. Me lesho , dhe do t'i jap tre keshilla qe do te te sherbejne shume.
Keshillen e pare do ta jap ne doren tende, te dyten ne kulmin e shtepise, te treten ne peme. Me liro se me keto keshilla do te behesh i lumtru" i thote zogu.
Gjuetari pranoi.
"Keshilla e pare, derisa jam ne doren tende, eshte: Mos beso ne gjerat pa lidhje qe ti thote dikush.
Pasi u lirua nga dora e gjuetarit, ne kulmin e shtepise, tha keshillen e dyte: "Me ate qe ka kaluar, mo u pikello."
Pas kesaj zogu tha: "Ne trupin tim kam nje margaritar i cili peshon dyzet gram. Ti e humbe kete margaritar, sepse nuk  ishte fati yt."
Gjuetari u pikellua.
"Por a nuk te paralajmerove: "Per ate qe kalon, mos u pikello?" tha zogu.
Gjuetari i hutuar erdhe ne vete duke i thene: "Me thuaj keshillen e trete."
Zogu i tha:
"Kur nuk munde ti kuptosh dy keshillat e para, e treta eshte e kote." Ti japesh keshille injorantit, eshte sikur te hedhesh faren ne shkemb."

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com