Tuesday, January 27, 2015

Shpikjet dhe Zbulimet e botes islame

Me posht po rendis disa nga shpikjet dhe zbulimet qe jane bere nga bota islame nder shekuj.


1.Kirurgjia
2.Kafeja
3.Kompjuteri
4.Motori
5.Pistonat
6.Universiteti i pare ne bote ne vitin 850. Ky universitet u hap nga nje vajze e re e quajtur Fatime al Fihri
7.Numerat qe perdorim sot 1,2,3 eshte shpikje e botes islame dhe quhet "numerat Arab"
8.Numeri 0 eshte nje shpikje tjeter e botes islame. Ky numer eshte shume i rendesishem ne formulat e kombinimit, kjo eshte jetike ne boten e kompjuteri dhe teknologjise.
9.Makina fluturuese
10.Algjebra
11.Optika
12.Muzika
13.Pastrimi i dhembeve (misvaku)
14.Spitalet e ndertuar qe ne shek IX.
15.Kamera
16.Astronomi
17.Gjeografi
18.Matematik

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com