Friday, January 23, 2015

Cfare tregon ngjarja e Selman al Farisi?

Selman al Farisiu ka lindur ne Iran. Ne ate kohe populli i Iranit adhuronin zjarrin. Selami ishte njeri i
zgjuar dhe shume besimtar. Ai rastisi te takoje nje prift ne nje kishe. Duke biseduar me priftin ne lidhje me besimin e popullit te Iranit, ariti te perqafoj besimin e priftit dhe keshtu u be i krishter. Ai vendosi te jetoj me priftin. Prifti u semur dhe para se te vdiste i la porosi Selamit qe te shkoj tek nje prift tjeter, i cili mendonte se ishte me i drejti. Selami pasi i vdes Prifti vendosi te shtegetoj tek prifti tjeter.Jetoj aty per nje fare kohe, edhe ketij prifti i erdh fundi i jetes, pera se te vdiste ai i la nje prorosi Selaman al Farsiut duke i thene:
"Per Zotin, nuk e di se a gjendet njeri i cili e ndjek rrugen e tyre (prifterinjeve tek te cilet kishte qene Selmani) e te te porosis te shkosh tek ai. Por, eshte afruar koha e ardhjes se Pejgambderit ne fene e Ibrahimit. Do te dergohet ne token e arabeve e me vone do te emigroje ne vendin mes dy shkembijve ne te cilen ka hurma. Do te veresh tek ai disa shenja; nuk a lemoshen kurse e pranon dhuraten, mes shpatullave te tij gjendet vula e pejgamberise, andaj, nese ke mundesi, shko ne ate vend."
Selmani ashtu veproi dhe shkoj ne Medine dhe atje u punsua tek nje hebre. Kur hz.Muhammed u shperngul nga Meke ne Medine vendosi qe ta takoje. Pasi u pershendeten Selmani e provoi ne fillim se a i ka cilesite te cilat ia tregoi prifti, i ofroi disa hurma si lemoshe por hz,Muhammed a.s. nuk i pranoi, pastaj i orfroi dhurate e ai e pranoi. Pasi u bind ne ato fakte qe ia kishte thene prifiti Selman al Farisi pranon fene islame.


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com