Monday, October 28, 2013

Homoseksusaliteti akt çnjerezore. Historia e popullit Lut a.s.

--> Vizitoni web faqen time: http://gezimkopani.com/


Tema: Homoseksusaliteti akt çnjerezore. Historia e popullit Lut a.s.


Allahu xh.sh thote:


"Dhe ata i goditi nje ze i tmerrshem kur lindi Dielli, dhe Ne beme qe , ajo qe gjendej lart, te bie poshte dhe mbi ta hodhem buca (gur) nga balta e ngurosur. Ketu, me te vertet ka mesim per ata qe kundershtojne."
                                                                                             (Kur'an, Hixher: 73-77)

Ne jeten e profetit Ibrahim a.s. kane ndodhur shume ngjarje, por me e njohura eshte ngjarja me popullin e Lutit a.s.. Ky popull u denua nga Allahu xh.sh pasi ato dolen jasht rregullave dhe filluan te bejne homoseksualitet.

Luti a.s. eshte djali i Haramit, te birit te Tarehut. Luti ishte djali i vellait te Ibrahimit a.s. ndersa Ibrahimi a,s, dhe Harani dhe Nahori ishin vellezer.

Sipas lejes se xhaxhait te tij Ibrahimit a.s, Luti a.s. u nda nga  Ibrahimi a.s.  dhe u vendos ne qytetin e Sodomes, ne rajonin e Gaur Zagar.
Ne ate kohe Sodoma ishte qender e rajonit. Banoret e Sodomes  ishin tejet te  çoroditur dhe jobesimtare e te prishur, njerez qe benin vepra te ulta e te ndyta. Por vepra me e ulet dhe e ndyre ishte akti seksual burr burr qe sot njihet si homoseksualizem etj.

Meshkujt e Sodomes ishin te parat qe shpiken kete veprim te ndyr i cili krijoi çrregullime te paimagjinueshme ne familje. Grate u lan ne harrese.  Per kete akt kaq te ulet dhe kaq te lig Allahu xh.sh i denoi ata me nje denim aq te tmerrshem saqe edhe sot vazhdon te jete argument per gjithe njerezimin.

Luti a.s. per nje kohe i beri thirrje popullit te tij qe te largohen nga ky ves kaq çnjerezore dhe i ndyre dhe anti familjar; Por populli as qe e degjoi ate, madje edhe e larguan nga qyteti. Pas kesaj Allahu xh.sh zbriti ne toke pikerisht tek profeti Ibrahim a.s. tre meleke.

Kur meleket zbriten tek Ibrahimi a.s. e pergezuan ate me nje djale te ditur, e pastaj e informuan per ngjarjen e madhe dhe per çka kishin zbritur. Ibrahimin a.s pyet mysafiret.: Cfare deshironi? Meleket thane: Ne jemi derguar te nje popull mekatar qe te hedhim mbi ta balte te ngurosur, te shenuar tek Zoti yt per ata qe e kane tejkaluar cdo kufi. Ata banore jane zullumqare. Ibrahim a.s. tha: Tek ai popull eshte edhe Luti a.s. Meleket thane: Ne e dime mire se kush eshte ne ate popull. Ne me siguri do ta shpetojme ate dhe familjen e tij, perpos gruas se tij, ajo do te mbetet me ata qe do ta shijojne denimin.                                                        (Dharijat, 31-34 Ankebut, 31-32)

Pasi qe i kaloi frika Ibrahimit a.s. dhe i erdhi lajmi i gezuar, ai filloi te diskutoje me Ne per popullin e Lutit.  (Hud, 74)

Seid b. Xhubejri Es Suddiji , Katade dhe Muhammed b. Is'haku thone se Ibrahimi a.s. nisi te bisedoj me meleket keshtu:
"A do ta shkaterroni ndonje vendbanim ne te cilin ekzistone treqind besimtare?
Meleket thane: Jo
Ibrahimi tha: Po dyqind?
Meleket thane: Jo
Ibrahimi tha: Po dyzet?
Meleket thane: Jo
Ibrahimi tha: po katermbedhjete besimtare?
Meleket thane: Jo
Ibni Is'haku tregon se pastaj vazhduan: Keshtu derisa ne fund Ibrahimi a.s. i pyet:
Nese ne te do te kishte vetem nje besimtar?
Meleket thane: Jo
Me pas hz.Ibrahim a.s. tha: Ne ate vend eshte Luti a.s.
Meleket thane: Ne e dime mesemiri se kush eshte ne ate qytet.
Me pas hz.Ibrahim a.s. tha: "Kjo eshte dite e tmerrshme! (Hud,77)

Tre meleket  Xhibrili, Mikaili dhe Israfili a.s. u nisen per ne qytetin e Sodomes. Meleket u shfaqen si tre te rinj e shume te hijshem. (Hijeshija e melekeve u be qe populli i Sodomes te shikohej se cfare veprimi do benin.) Kur tre meleket arriten prane qytetit te Sodomes i pa nje nga vajzat (Rejsa dhe Zagarta) e Lutit a.s. e cila kishte dal per te mbushur uje. Ajo u kerkoi te prisnin aty ku ishin dhe u nisen per tek i ati, te cilit i tregoi se kishin pa tre djelmosha te rinj dhe te bukur qe nuk ishin nga qyteti i Sodomes.
Luti a.s. doli nga shtepia dhe shkoi qe ti takoj. Ai i pyeti se perse kishin ardhur.Meleket thane: Kemi ardhur si miq, mysafir. Luti a.s u kerkoi qe te mos hyjne ne qytet per shkak te perversitetit te banoreve te tij, por kur ata i than se jemi miq e mysafir nuk i kthej. I mori ne shtepi dhe gjate rruges filloi tu tregoj mbi veset e ndryra dhe punet e kqia te banoreve. Meleket nuk folen por vazhduan rrugen. Luti a.s. ua perseriti kete disa here per t'ju bere me dije qe pasojat mund te jene  shume te medha. Kur arriten ne shtepi, Luti as. i futi brenda. Meleket kerkuan qe ti gostiste.

Bashkeshortja e Lutit a.s ishte jobesimtare (ajo quhej Valihe), madje merrte pjese ne veset e ulta te banoreve. Sapo i shikoi tre djelmoshat e bukur, ajo doli nga shtepia dhe shkoi tek vendi ku tuboheshin meshkujt e ndyre dhe u tha:
Ne shtepin e Lutit kan ardhur tre djelmosha shume te bukur, qe syri nuk mi ka pa ndonje here. Me te degjuar kete, ata njerez te ulet vrapuan drejte shtepise se Lutit a.s. (Hud: 78)
Ata shkuan tek shtepia e Lutit gjithe gezim ( Hixh,67). Filluan te therrisnin. Luti a.s. doli nga shtepia duke dashur ti mbroj mysafiret e tij. Kthehuni ndergjegjes dhe vetedijes dhe freskohuni ashtu sic ka thene Allahu xh.sh dhe mos me turperoni. A nuk ka midis jush ndonje qe mendon mbi kete? Populli tha: Ti e di se ne nuk kemi te drejte te merremi me vajzat e tua. Ne te vertet,ti e di se ç'duam. Luti a.s. u tha: Sikur te kisha fuqi do ju largoj nga ketu. (Hud, 78-79)

Mbi gjendjen e Lutit a.s.; Muhammedi a.s. ka thene:
"Zoti e Meshirofe Lutin a.s.. Ai ishte ne nevoje per mbeshetje dhe krah te fuqishem." (Buhari)

Pas ketij dialogu, populli tentoi te hyj ne shtepin e Lutit a.s., por ai u kerkoj nje shans te fundit, qe te prisnin per pak caste. Populli pranoi. Luti a.s. hyri brenda ne shtepi, kur hyri brenda Luti a.s i gjeti mysafiret te qete sikur te mos kishin degjuar asnje gje. I habitur nga ky qendrim Luti a,s, tha:
"Nuk ju njoh! Meleket thane: Jo, Ne te kemi sjell ate, ne te cilen ata dyshojne, te kemi sjelle te verteten prandaj rri i qete.
Ne do te shpetojme ty dhe familjen tend, pervec gruas tende. Ajo do te mbese me ate qe jane per denim. Ne te vertet Ne do te leshojme denim nga qielli, mbi banoret e ketij vendi ngase ata jane te prishur." (Hixhr, 62-64, Ankebut, 33-34)

Koha kaloi dhe populli qe po priste humbi  dyrimin dhe vendosen te futen me force, por ne ate moment para tyre del Xhibrili a.s. dhe me nje te rame, qe te gjithe i kishte goditur ne fytyre dhe skaj te krahut te vet, ç'rast i kishte verbuar qe te gjithe. (Kamer,37-38)

Ne kete moment meleket u afruan tek Luti a.s. dhe e urdheruan ate qe te largoheshin madje askush te mos shikoje permbrapa!

Allahu xh.sh thote; " Ata i kerkuan tua derzonte mysafiret e tij. Por ne ua verbuam syte dhe u thame: "Shijoni denimin Tim, tani qe e degjuat paralajmerimin Tim!" (Kamer 37)

Ky popull kaq i ulte perseri nuk besuan dhe thane se kjo eshte magji dhe filluan ta kercenonin Lutin a.s.  Nderkohe Meleket i thone Lutit a.s.: "O Lut! Mos u frikso! Afati i tyre eshte deri ne agimin e dites. (Hud, 81)

Meleket lane kete afat kohore qe Luti a.s. te kete mundesi largimi sebashku me vajzat e tij para se qyteti te kthehet ne det te qelbur.(Hixh 65)

Kur Luti a.s. u largua sebashku me dy vajzat e saj dhe kur dielli ishte duke lindur, mbi popullin e tij u versul denimi i Allahut xh.sh.

(Ne librat e Krishtera dhe Hebraike qendron se: engjejt i kane thene Lutit qe te hipte ne maje te malit te atjeshem, porse ky nuk ka mundur ta bente kete , prandaj i luti qe te shkonte ne nje fshat afer.Ata thone se Luti ka shkuar ne nje fshat i quajtur Sugar, i njohur si Gaur Zagar.)

Kur dielli ishte duke lindur Xhirili a.s. me cepin e krahut te tij i ka rrenuar te gjithe qytet perreth sebashku me banoret e tyre (thuhet se ishin 7 qytete). Toka ku banonte ky popull jshte ngritur gjer ne qiell. Engjejt kane degjuar kengen e gjelave dhe lehjen e qeneve, atehere Xhirbili permbysi cdo gje, keshtu qe ajo permbi ra perdhe.

Allahu xh.sh thote: "Mbi ta leshuam sixhil (dhe i forcuar, i ngurosur) sikur shiu, i cili derdhej pareshtur.(Hud,82, Dharijat, 34, Shu'ara 173, Nemel 58)

Allahu xh.sh thote:
"Ai i permbysi vendbanimet e rrenuara, prandaj i gjeti cfar i gjeti. E, ne cfare dhuntie te Zotit tend ende dyshon ti?" ( Nexhm, 53-55)

Vendi qe eshte kthyer permbys sot quhet deti i vdekur uji i te cilit si dhe toka perreth eshte shterpe.
Keshtu ky vend eshte bere mesim, shembull si shenje treguese per te gjithe ata qe tenetojne te dalin jasht rregullave te Allahut xh.sh.

 Informacion shtese mbi detin e vdekur 

Deti i vdekur eshte det i mbyllur dhe bregun e tij e ndajne Izraeili dhe Jordania dhe rrjedhja e lumit Jordan. Kripesia e tij eshte 30% gje qe eshte 9 here me e larte se uji i zakonshem i detrave. Eshte i gjate 67 km dhe i gjere deri ne 18 km. Deti i vdekur njeheresh eshte lartesia me e vogel e tokes, ndersa siperfaqja e tij eshte ne -418 metra te lartesive mbidetare dhe gjithnje eshte duke rene. Thellesia e detit te vdekur eshte 330m.
Uji i detiti te vdekur kryesisht eshte i nxehte.Ne 35 metrat e siperme kripesia eshte 30 - 40 % dhe temperatura arrijne 19 -37 grade celsius.

Pergatiti
Gezim Kopani


dt.28 tetor 2013


Ju mund te lexoni jeten e Profeteve duke klikuar ketu: Profet

Monday, October 7, 2013

Rendesia e emrave te Allahut xh.sh. pj.5

71. Edh-dhahiru xh.xh ( I Dukshmi)

Allahu xh.sh do jet i kenaqur dhe doa ia ndricoj shpirtin atij personi qe thote 15 here Ja Dhahiru pas namazit te Xhumase.

72. El-Betinu xh.xh ( i Padukshmi )

Kush e thote 3 here ne dite, do di te verteten e gjerave qe zoteron.

73. El Valij xh.xh ( Udheheqesi )

Ai qe i lexon shtepise se tij Ja Valij, shtepia do jete e mbrojtur nga cdo rrezik.

74. El Mutealij xh.xh (i Gjithelartesuari )

Jane te rrethuar nga miresit e Allahut xh.sh ai qe thote Ja Mutalij!

75.El Berru xh.xh (Mireberesi)

Ai qe i lexon femijeve te tij emrin Ja Birru! ata femije do jene nen mbrojtjen e Allahut xh.sh

76. El Tevvabu xh.xh (Pendimpranuesi)

Ai qe ne lutjen e tij thote Ja Tevvab! Do i pranohet lutja e tij

77. El Muntekimu xh.xh ( Ndeshkuesi )

Arrin te dal i fituar nga armiqt ai qe thote Ja Muntekimu!

78. El Afuvvun xh.xh ( Mekatfalesi )

Kush thote Ja Afuvvu! I falen gjynahet qe ka bere.

79. El Rraufu xh.xh ( i Dhembshuri )

Perfiton miresin e Allahut xh.sh ai qe thote : Ja Rraufu!

80. Melikul Mulki xh.xh ( Pushtetmbajtesi )

Nese nje person ka dicka ne dore dhe deshiron te ec mire, le te thote: Ja Melikul Mulki!

81. Dhul xhelali vel Ikram xh.xh (Atij i takon madheshtija)

I shtohet pasuria atij personi qe thote: Ja Dhul Xhelali vel Ikram!

82. El Muksitu xh.xh (Drejtedhenesi )

Eshte i mbrojtur nga e keqja e shejtani ai qe thote Ja Muksitu!

83. El Xhamiu xh.xh ( Tubuesi )

Do gjej senin qe ka humbur ai qe e permend kete emer.

84. El Ganiju xh.xh ( i Pasuri )

Do jete gjithmon i kenaqur ai qe thote Ja Ganiju!

85. El Mungni xh.xh (Pasuridhenesi)

Kush thote Ja Mungni per 10 xhuma resht nuk do kete nevoj per askend.

86. El Maniu xh.xh ( Privuesi )

Do bej jete te mire familjare ai qe thote Ja Maniu!

87. Ed Durru xh.xh (Demsjellesi )

Nese dikush ka ene ne nje pozit te ulet dhe per 10 net te xhumash thua Ja Durru! Allahu xh.sh do lartesoj ate.

88. En Nafiu xh.xh ( Dobipruresi )

Kush e thote per 4 dite do jete i mbrojtur nga cdo e keqe.

89. En Nuru ( Ndriçuesi )

Ndricohet ai qe thote Ja Nuru!

90. El Hadij xh.xh (Udhezuesi )

Do sundoj drita tek ai qe thot Ja Hadii!

91. El Bediju xh.xh (Shpiksi)

I lehtesohet puna e veshtirre atij personi qe thote 70 here Ja Bedijus Semavati vel Erd!

92. El Bakij xh.xh ( i Perhershmi )

Do jet i mbrojtur per gjithe jeten e tij ai qe thote 100 here para lindjes se diellit Ja Bakij!

93. El Varithu xh.xh  ( Trasheguesi )

Do jetoj gjate e me besim ai qe thote Ja Varithu!

94. Er Reshidu xh.xh ( Frymezuesi )

Ai qe thote 1000 here mes akshamit dhe jacise Ja Reshidu! do i rregullohen gjithe punet e veshtira.

95. Es Saburu xh.xh ( Durimtari )

Ai qe thote 3000 here Ja Saburu ne momentin qe eshte ne hall, ai do shpetoj nga ai hall.

96. El Halimu xh.xh ( i Buti )

Kush e permend kete emer afer te mbjellurave, kato te mbjellura do jene te mbrojtur nga cdo dem.

97. El Adhimu xh.xh (Meshtori)

Kush e thote shume here do jete i mbrojtur dhe do je te i respektuar nga shoqeria.

98. El Gafuru xh.xh ( Falesi )

Ai qe eshte i merzitur dhe me dhimbje koke, dhe thote vazhdimisht Ja Gafuru! do sherohet nga ky hall.

99. Esh Shekuru xh.xh ( Mirenjohesi )

Ai qe eshte ne veshtiresi ekonomike dhe morale dhe thote Ja Shekuru ! do sherohet.

Sqarim:

Transmetohet se Allahu xh.xh ka tre mije emra. Nga keta, nje mije emra i dine vetem meleket, nje mije emra te tjere i dine vetem pejgamberet. Treqind emra te tjere jane ne Tevrat, treqind  emra te tjere jane ne Zebur, treqind emra jene ne Ungjill dhe nentedhjete e nente jane ne Kur'an. Nje emer Allahu e ka fshehur Vete, dhe nuk ia ka treguar askujt. Ky emer quhet ndryshe edhe si "Emri i Madh"  Profeti Muhammed a.s. ka thene qe emri i fshehte i Allahut xh.sh ndohet ne Kur'an. Madje hz.Muhammed a.s. ka thene: "Kerkojeni ket emer ne suren Bekare, Ali Imran dhe Ta Ha.
                                                                                                             
Pergatiti
Gezim KOPANI

Dt.03.10.2013 


Ju mund te ktheheni ne fillim te teme duke klikuar ketu: Rendesia e emrave te Allahut xh.sh pj.1
Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com