Tuesday, July 5, 2011

Xhamia e re Puke, Maj 2011


Xhamia e re e qytetit Puke eshte ndertuar ne vitin 1997 nga shoqata "Muafk". 
Ka nje prone prej rredh 2 dylum toke. Imami i pare qe ka sherbyer ne kete xhami eshte H. Ibrahim Hoxha ndersa me vone ka sherbyer si imam Gezim Kopani dhe me vone Bekim Sokoli
Muezini i xhamise ka qene Haki Ademi per te vazhduar me Qazim Kopani, Ali Guri, Erjon Syla e ne fund nga Halit Ringaj
Xhamia e Pukes ka nje kapacitet rreth 350 persona. Xhamia eshte me minare. Ne xhamine e Pukes ndodhet edhe zyrja e Myftinise se rrethit Puke. 
Ne Xhamine e Pukes kan mbajtur hytbe  Imam: Jusuf Salkurti (ne ate kohe n/Kryetar i KMSH-se), Bujar Spahiu (N/Kryetari i KMSH-se), Faik Hoxha (ne ate kohe Myfti i Shkodres), Shukri Kapllan
Gjate muajit te madheruar te Ramazanit ne vitin 2006,2007,2008 kan bere vaiz edhe imame Turq te ardhur posacarisht per kete muaj. 
Numri me i madh i xhamtit ne kete xhami per dite te xhuma ka qene ne vitin 1998 per shkak te ardhjes se Kosovareve per te ardhur deri ne vitin 2016 ku ne xhuman e fundit te muajit Ramazan Xhamia u mbush me xhemat vendas.  
Ne vitin 2010 eshte bere e mundur rrethimi i xhamise se re te qytetit Puke njekohesisht me interesimin e Myfiut Gezim Kopani u be e munudr edhe hapja e nje pusi uji.

Pergatiti 

Gezim KopaniShenim: Ky eshte nje informacion i shkurter

Disa fotografi te xhamise se re te qytetit Puke
Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com